skip to Main Content

Een vrijblijvende afspraak maken?

10 Tips Voor Jouw Ideale Interieur: #1 Ontspan En Omarm Imperfectie!

10 tips voor jouw ideale interieur: #1 Ontspan en omarm imperfectie!

Alleen maar naar mooie plaatjes kijken, helpt je niet om een interieur te creëren waar je je echt lekker in voelt. Je interieur moet bij jou en je medebewoners passen en ruimte bieden aan jullie levensstijl en routines. Een goed interieur is behalve prachtig ook comfortabel en functioneel.

De komende weken deel ik tien waardevolle tips die je in je achterhoofd kunt houden als je aan de slag gaat met de inrichting van je huis. Of het nu om een complete verbouwing of kleine make-over gaat. Hieronder de eerste en belangrijkste tip.

#1. Ontspan en omarm imperfectie!

Een huis is om in te leven en hoeft allesbehalve perfect te zijn. Probeer niet interieurs uit tijdschriften te kopiëren of teveel vast te houden aan een bepaalde stijl. Je huis moet een weerspiegeling zijn van jouw persoonlijkheid en jij bent –gelukkig- ook niet perfect. Dus geef er vooral je eigen draai aan en mix je nieuwe spullen met bestaande, persoonlijke bezittingen. Geef een interieur de tijd om te groeien en gooi niet meteen meubels weg, omdat er een krasje op zit. Daar doe je het milieu ook geen plezier mee. Het feit dat jij er lekker in leeft, maakt het een goed interieur en niet de hoeveelheid nieuwe spullen.

De bijbel voor persoonlijke interieurs is Imperfect Home van Mark en Sally Bailey. De makers van dit boek raakten geïnspireerd door de Japanse Wabi Sabi filosofie, waarbij de schoonheid van imperfectie centraal staat en gingen op zoek naar interieurs over de hele wereld waarin dit tot uiting werd gebracht. Na het inzien van dit mooie boek, denk je wel drie keer na voor je iets weggooit dat beschadigd is. 🙂

Websites waarop ontspannen en creatieve binnenkijkers te zien zijn: www.designsponge.com en www.thedesignfiles.net.

Mocht je er ondanks de tips toch niet uitkomen en heb je de hulp nodig van een professionele interieurontwerper? Wil je weten wat het ongeveer kost om een meubel op maat te laten maken, geheel maar jouw wensen en smaak of wil je je interieur mooi laten stylen? Neem dan contact met mij op! mail naar: info@noubia.com of bel: 06-45768863

Back To Top