skip to Main Content

Een vrijblijvende afspraak maken?

10 Tips Voor Jouw Ideale Interieur: #4 Je Ideale Vloer

10 tips voor jouw ideale interieur: #4 je ideale vloer

Voordat je een vloer aanschaft, zijn er een aantal praktische zaken waar je rekening mee moet houden. Ten eerste de vochtigheid van de ruimte waar je de vloer gaat plaatsen. In een badkamer of kelder worden hieraan uiteraard andere eisen gesteld dan in de woonkamer.

Ten tweede de slijtvastheid van de vloer: met kinderen en huisdieren in huis moet een vloer redelijk wat kunnen hebben! Uiteraard zijn betonnen vloeren het meest slijtvast. Een houten vloer kun je echter om de zoveel jaar schuren of laten schuren en behandelen, zodat het er weer als nieuw uitziet. Bedenk ook van te voren hoeveel je per m2 wilt gaan uitgeven en of je de vloer zelf gaat leggen of dit laat doen.

Als laatste is het goed om na te denken over de onderhoudsvriendelijkheid van een vloer. Een betonvloer of laminaat is het meest onderhoudsvriendelijk, maar als je toch valt voor de charmes van een houten vloer, dan zul je wat meer moeite moeten doen om de vloer mooi te houden.

Gebruik in de verschillende ruimtes van je huis dezelfde vloer, zodat er een eenheid ontstaat en de ruimtes mooi in elkaar overlopen! Vraag stalen aan van vloeren die je mooi vindt en ga ze vooral live bekijken in de showroom van een leverancier. Een website waar je inspiratie kunt opdoen voor mooie betonvloeren en kunststof gietvloeren is: http://www.g-vloeren.nl en voor houten vloeren: http://www.martijndewitvloeren.nl.

In plaats van een nieuwe vloer aan te schaffen, is het overschilderen van een bestaande vloer ook een optie. Tegenwoordig hebben alle verfmerken een vloerverf in hun assortiment en je kunt dit makkelijk zelf doen. Houten vloeren en zelfs betonnen vloeren krijgen zo op een budgetvriendelijke manier een nieuwe look.

Noubia Interieurontwerp werkt samen met de beste vloerleveranciers en helpt je graag bij het uitzoeken van de meest geschikte en mooiste vloer voor jouw project en met het inhuren van vakmensen. mail naar: info@noubia.com of bel: 06-45768863

Back To Top