skip to Main Content

Een vrijblijvende afspraak maken?

10 Tips Voor Jouw Ideale Interieur: #2 Kies Je Kleur

10 tips voor jouw ideale interieur: #2 kies je kleur

De komende weken deel ik tien waardevolle tips die je in je achterhoofd kunt houden als je aan de slag gaat met de inrichting van je huis. Of het nu om een complete verbouwing of kleine make-over gaat.

#2. Kies je kleur

De juiste kleur kiezen voor een ruimte is best wel lastig. Je moet rekening houden met verschillende factoren: de lichtinval in de betreffende ruimte, de sfeer die je wilt creëren en de architectuur van je huis.

Flexa verkoopt kleurstalen op A5 formaat. Kies er op gevoel een paar uit als startpunt. Hang iedere kleur op een lichte plek, bij het raam bijvoorbeeld, en een op een donkere plek. Kies altijd ook een tint donkerder en een tint lichter dan de kleur die je mooi vindt. Bekijk ze gedurende de dag met verschillende lichtinvallen.

Bedenk voor iedere ruimte in je huis een simpel kleurenschema. Om zelf te experimenteren met kleuren kun je bijvoorbeeld naar www.color.adobe.com. Hier maak je heel eenvoudig je eigen combinaties. Houd kleurenstalen naast de vloer, de bank en andere grote objecten om te kijken of het goed samengaat. Ieder materiaal in een ruimte heeft ook een eigen kleur!

In een grote ruimte, zorgen warmere kleuren (rood, geel, oranje en bruin) ervoor dat de ruimte kleiner lijkt. Donkere kleuren hebben ditzelfde effect. Een heel hoog plafond kun je in een donkere tint schilderen om het lager te doen lijken. In een kleine kamer daarentegen kun je koele kleuren (blauw, wit, sommige groentinten en paars) gebruiken om het ruimer te laten lijken. Kies voor lichte kleuren, zodat het licht goed reflecteert en voor een monochroom palet (dus geen sterke contrasten) voor meer rust.

Voor kleurinspiratie kijk op: www.design-seeds.com.

Kom je er zelf niet uit en wil je professioneel kleuradvies in de vorm van moodboards of een 3d-visualisatie van de ruimte neem dan contact met mij op! mail naar: info@noubia.com of bel: 06-45768863

Back To Top